modulaire bank Topform
woensdag 05 juni 2019 | advies

Hoekbank: verschil tussen een ottomane bank en een longchair

Hoekbanken komen in vele verschillende opstellingen voor. Vaak gaat het om een bank die uit verschillende elementen bestaat, een modulaire bank met verschillende opties zoals een ottomane bank of een longchair. Wat is het verschil tussen een ottomane bank en een longchair? Topform legt het graag uit.

Wat is een longchair

Als er aan een bank een longchair bevestigd is, hebben we het over een stoel met een lang voetbed eraan. Deze is voorzien van één rugleuning. Op een bank met een longchair kun je qua rugleuning dus één kant op zitten. Aan de zijkant kan zich optioneel een armleuning bevinden.

Wat is een ottomane bank?

Een ottomane bank lijkt heel veel op een longchair, maar de zijkant vormt het wezenlijke verschil. Daar waar zich bij de longchair geen leuning of een armleuning bevindt, zie je bij de ottomane bank een rugleuning. Bij een ottomane bank heb je dus twee manieren om te zitten, omdat er aan twee zijdes een rugleuning te vinden is.


Lees verder onder de afbeelding

U-bank opstelling

Topform heeft bank Renna in de collectie, een modulaire bank in heel veel verschillende opstellingen, stoffen en kleuren. Ook een longchair en ottomane bank behoren tot de opties bij de Renna. Je kunt ook kiezen om een longchair aan de ene kant en een ottomane bank aan de andere kant te plaatsen om een soort U-bank neer te zetten.

Fan van hoekbanken

Bij Topform zijn we wel fan van hoekbanken. Deze hebben een aantal prettige voordelen, dat beschreven we al eerder in de blog ‘voordelen van een hoekbank’. Meer uitleg over een modulaire bank vind je in de blog ‘wat is een modulaire bank?’.

Advies over design meubelen

Benieuwd hoe onze hoekbanken, longchairs en ottomane banken eruit zien en hoe ze zitten? Kom de design meubelen van Topform uitproberen bij een van onze dealers. We voorzien je graag van een interieuradvies. Onze meubelen hebben vele opties om het design en comfort af te stemmen aan de persoonlijke wensen. Je bent welkom binnen te lopen of een afspraak bij ons te maken voor een persoonlijk gesprek over jouw interieur.

vind een dealer

Eettafels

Eettafels die uitnodigen om aan te schuiven. Voor inspirerende werksessies en bijzondere gesprekken. Geheel naar jouw wensen samen te stellen.