modulaire bank Topform
woensdag 19 juni 2019 | advies

Bepaal de stijl van je tafel met de afwerking van de rand

Heb aandacht voor de rand van je tafelblad wanneer je een nieuwe tafel koopt. Er zijn namelijk diverse mogelijkheden qua afwerking van de tafelrand. Elk tafelblad heeft zijn eigen uitstraling. Welke tafelrand past het beste in jouw interieur? We leggen graag de verschillende afwerkingen uit. Wil je de opties komen bekijken? Je bent van harte welkom bij een van de Topformdealers bij jou in de buurt.

Opties van de rand van je tafelblad

  • Recht. Het woord zegt het eigenlijk al, de rand is rechttoe rechtaan, met hoeken van 90 graden. De uitstraling is robuust.
  • Slijtrand. Deze rand van het tafelblad verschilt niet veel met de rechte rand. De haakse hoeken zijn echter iets afgesleten, zodat de randen wat zachter ogen dan helemaal rechte randen. Deze rand maakt dat de tafel nog steeds een robuuste uitstraling heeft.
  • Rond. Hierbij heeft de rand van het tafelblad een ronding. Deze afwerking toont wat vrouwelijker en sierlijker.

Lees verder onder de afbeelding

Verjongd en schuin

  • Verjongd. Hierbij loopt de rand van de tafel taps toe aan de onderzijde. De bovenkant van het blad loopt tot de rand gewoon recht. Daarna gaan we een stukje recht naar beneden en tot slot loopt de rand naar onderen toe schuin weg. Je ziet deze stijl vaak terugkomen bij Scandinavische tafels.
  • Schuin. Deze versie van de tafelbladrand lijkt op de eerst beschreven afwerking, recht. Alleen de zijkantjes lopen van boven naar onderen schuin naar binnen. Deze versie oogt wat meer grof dan de verjongde tafelrand.

Eettafel met veel opties

Eettafel Made for you is zo’n tafel waarbij al deze mogelijkheden in tafelranden kunnen. Daarbij is het tafelblad ook nog eens leverbaar in twee verschillende diktes. De verkrijgbare vormen van de tafelbladen zijn vierkant, langwerpig, rond en ovaal, uiteraard allemaal met verschillende afmetingen. Er is keuze uit twee houtsoorten, maar daarbovenop is er keuze uit de afwerking van het hout: van mat, silk en glanzend gelakt tot een afwerking met olie. Licht, donker, grijs, verweerd, de opties van deze tafel zijn enorm.

Een tafel volgens jouw wensen

Door al deze mogelijkheden wordt deze tafel dankzij jouw keuzes oprecht ‘Made for you’. Kom eens langs bij een Topformdealer om je verder te laten adviseren over deze design eettafel. Liever een afspraak maken? Ook dat is geen probleem.

vind een dealer

Eettafels

Eettafels die uitnodigen om aan te schuiven. Voor inspirerende werksessies en bijzondere gesprekken. Geheel naar jouw wensen samen te stellen.