woensdag 27 februari 2019 | style

Wat is een loveseat en waarom heet het zo?

Wat is een loveseat? Eigenlijk is dit meubel niet meer dan een kleine tweezitsbank of een hele ruime fauteuil. De loveseat is ooit ontworpen om een plek te bieden aan de chique dames met hun brede jurken. Het is echter niet bekend wie het heeft uitgevonden.

De loveseat ontstond eind zeventiende eeuw. Vrouwen aan het hof droegen enorme jurken met veel stof en hoepels. Zitten in een stoel van normaal formaat was voor deze dames soms best een uitdaging. Een loveseat bood wat meer ruimte aan deze dames.

Dichtbij elkaar op de loveseat

De term ‘loveseat’ ontstond dus ook pas later, in de negentiende eeuw. Tegen die tijd beseften de mensen dat ze deze stoel ook kon gebruiken om iemand het hof te maken. Immers, wanneer je er met z’n tweeën op zit, kom je heel dicht bij elkaar.

In de negentiende eeuw ontstond een variant, namelijk de têta-à-tête, ook wel confidante of siamoise genoemd. Dit was een loveseat in de vorm van een S. Aan de uiteinden van deze ‘S’ bevonden zich de zitplekken. De leuning volgde de kromming van de S. Hierdoor konden de mensen wel intiem met elkaar spreken, maar werd aanraken wat moeilijker, door de barrière, passende bij de preutsheid van de Victoriaanse periode.

Loveseat in vele kleuren

Op zoek naar een loveseat met een hoge mate van comfort en goede kwaliteit? Dan is loveseat Arthur een mooi exemplaar. Deze kleine tweezitter is verkrijgbaar in verschillende stofkwaliteiten en kleuren. De romp staat op een rank zwart metalen onderstel, helemaal passend in de huidige trends.

De vormgeving is strak, maar de loveseat heeft een tijdloos karakter, waardoor het in veel inrichtingen een prachtige aanvulling op het interieur is.

Wil je weten wat een loveseat in jouw interieur kan betekenen? De Topformdealers helpen je graag op weg. Kom Arthur uitproberen bij een van onze dealers bij jou in de buurt.

vind een dealer

Eettafels

Eettafels die uitnodigen om aan te schuiven. Voor inspirerende werksessies en bijzondere gesprekken. Geheel naar jouw wensen samen te stellen.