woensdag 16 januari 2019 | style

Hoe kies je het juiste vloerkleed

Een vloerkleed is niet meer weg te denken uit een stijlvol interieur. Je ziet ze dan ook terug in woonbladen, -programma’s en op het internet. Een karpet brengt warmte en fungeert als een verbindend element tussen meubels en ruimte. Hoe bepaal je nou welk vloerkleed het beste past in jouw inrichting? Topform helpt je met een aantal handige tips graag op weg.

Tips om het beste vloerkleed te kiezen

  • Besteed de nodige tijd aan het bepalen van de grootte van het kleed. Heb je een grote woonkamer, dan mag je qua karpet ook groot denken. Wanneer je een kleed voor of onder de bank legt, zorg dan dat het karpet breder is dan de bank. Wanneer je een kleed onder een eettafel legt, zorg er dan voor dat je de stoelen goed kunt blijven aanschuiven. Handig: zet met tape van tevoren eerst de contouren uit.
  • Huisdieren en toch een vloerkleed? Kies dan voor een laagpolig karpet. Deze is gemakkelijker te stofzuigen dan een hoogpolig kleed.
  • Denk goed na over de stijl. Ga je voor een rustig of heel uitgesproken vloerkleed? Heb je al uitgesproken meubels en wil je daar ook een bijzonder kleed bij? Let er dan op dat het elkaar niet gaat overschreeuwen. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een karpet met kleuren die in je meubels terug zijn te vinden. Met aanwezige meubels, kun je ook prima gaan voor een minder opvallend kleed.Maar als je een rustig interieur hebt, mag je vloerkleed best een eyecatcher worden.
  • Voor de veiligheid: zorg dat je een vloerkleed met antislip, zodat het niet weg kan glijden. De karpetten die Topform heeft geselecteerd zijn veelal standaard voorzien van een antislip rand. Je kunt kiezen voor een losse anti slip mat.
  • Om nog extra warmte aan je interieur toe te voegen, kun je kiezen voor een vloerkleed van zacht materiaal. Denk hierbij aan wol. Wol geeft sfeer, warmte en een luxe uitstraling aan je interieur.

Advies over vloerkleed

Op zoek naar een persoonlijk advies bij het uitkiezen van het juiste vloerkleed? Bij een van de Topformdealers staan de professionals voor je klaar. Bij hen kun je verschillende showmodellen bekijken en voelen. Ook zijn er vloerkleden precies op maat leverbaar. Kom gerust bij ons binnenlopen of maak een afspraak.

vind een dealer

Eettafels

Eettafels die uitnodigen om aan te schuiven. Voor inspirerende werksessies en bijzondere gesprekken. Geheel naar jouw wensen samen te stellen.