maandag 23 juli 2018 | advies

Kies de juiste wandkast

Wandkasten bestaan er in vele soorten en maten. Je kunt met een dergelijke kast dan ook alle kanten op. Laat de wandkast sprekend jou zijn. Om een wandkast mooi in te richten hoef je geen volleerde stylist te zijn. We geven je graag een aantal tips om jouw wandkast tot een mooi geheel te maken, zodat dit meubel een statement vormt.

Grote of kleine wandkast?

Bepaal de grootte van de muur waar de wandkast terecht moet komen. Wat is je bedoeling, wil je de wandkast muurvullend hebben? Of zie je liever een of twee mooie elementen met ruimte er omheen? Dit is al bepalend voor de vorm en grootte van je kast. Vakkenkast Espace is redelijk muurvullend. Maar smallere kasten, zoals Lox kunnen echte eyecatchers zijn.

Nadat je grootte, materiaal en kleur hebt gekozen is het ook heel belangrijk de kast goed in te richten. Wordt het een aandachttrekker met allerlei mooie en gekke spullen die bij jouw persoonlijkheid passen? Denk aan ingelijste knutsels van de kinderen, hysterische vakantiefoto’s gecombineerd met opvallende items. Of wordt het een kast vol ingetogen, maar prachtige herinneringen waar je niet zonder kunt: een koperen erfstuk van oma, ingelijste zwart-wit foto’s en een paar mooie planten.

Kies de juiste stijl tafel en stoelen

Een tip van onze hand: speel met verschillende hoogtes en vormen om de styling van de kast mooi in balans te brengen. Je kunt daartoe ook met de rest van de wand spelen. Misschien completeert een prachtig ingelijste foto, vinylplaat of iets anders dat bij jou past de wand wel. Zoek naar je eigen balans. Probeer geruste verschillende opties uit om het beste resultaat te krijgen.

Advies over inrichten

Heb je advies nodig omtrent je interieur? Wil je weten of een bepaalde wandkast wel bij jou en de rest van inrichting past? Topform helpt je daarin graag op weg. Kom gerust eens langs bij een van onze dealers en vertel ons je wensen.

vind een dealer

Eettafels

Eettafels die uitnodigen om aan te schuiven. Voor inspirerende werksessies en bijzondere gesprekken. Geheel naar jouw wensen samen te stellen.