modulaire bank Topform
woensdag 13 februari 2019 | advies

Bank geschikt voor lange en korte mensen

Jij bent lang en je partner een stuk korter qua lichaamslengte. Hoe kies je dan het beste een bank uit waar jullie allebei niet alleen lekker, maar ook goed in zitten? Dat is nog best lastig. In principe wordt bij een traditionele bank aangeraden om de kortste persoon eerst de bank te laten uitproberen.

Ontspannen zitten op een bank

Als je kijkt naar zitten, is er onderscheid te maken tussen actief en ontspannen zitten. Op een bank zit je in principe ter ontspanning. En ontspannen zitten vraagt om een andere ondersteuning dan dat je in een bureaustoel zit te werken. Het beste advies is eigenlijk om de bank persoonlijk uit te proberen.

Zitten met status

Tegenwoordig hebben meubelen ook een sociaal aspect, namelijk dat het een stukje uitstraling en status weergeeft, maar probeer een bank echt bewust te voelen wanneer je erop gaat zitten. Ga niet gelijk een verkeerde houding compenseren. Als je niet vrijwel gelijk goed zit op een bank, kun je je afvragen of de bank wel bij jou past.

Helemaal onderuit is niet prettig voor je rug, of je nu kort of lang bent, maar wanneer je zeer verschillend in lengte bent, is het lastig voor elkaar te krijgen om allebei goed te zitten. Topform heeft een bank waarbij de zitdiepte per deel aan te passen is.

Bank voor lange en korte mensen

Bank Nido heeft een ‘klaprug’. Door de rugleuning uit te klappen en het rugkussen te verhogen wordt het zitgedeelte dieper. Dit is ideaal als je lang bent. Je partner kan kiezen om de rug ingeklapt te houden zodat de zitdiepte minder groot is. Want bij goed zitten is het belangrijk dat de voeten op de grond kunnen staan.

Modulaire bank

Nido is een modulaire bank, dus je kunt ‘m naar eigen wensen samenstellen. Ook kan worden gekozen voor armleuningen om armen en schouders te ontlasten. Een stuk functionaliteit en mooi design zijn in deze bank prachtig met elkaar gecombineerd. Een functionele aanwinst waarmee je voor de dag kunt komen.

Bank uitproberen

Deze bank uitproberen? Dat is mogelijk bij een van onze Topformdealers. Loop gerust eens bij jouw Topformwinkel binnen. Wil je wat uitgebreider advies? Het is ook mogelijk een afspraak te maken.

vind een dealer

Eettafels

Eettafels die uitnodigen om aan te schuiven. Voor inspirerende werksessies en bijzondere gesprekken. Geheel naar jouw wensen samen te stellen.