maandag 23 juli 2018 | style

Velours ook in 2019 terug in het interieur

Op zoek naar een zachte en luxe uitstraling in je interieur? In 2019 blijft de ‘velvetlook’ overeind. Materialen als fluweel en velours blijf je heel veel zien in de hippe interieurs. Soms als zachte details in de woonkamer, maar ook complete meubelen zijn verkrijgbaar in velours.

Deze look is de woonbranche binnen komen sijpelen via de catwalks. In de mode maakte velvet in 2017 al zijn herintrede. Daarna werd het ook steeds meer in interieurs toegepast en voorlopig is het dus nog een blijvertje.

Velours versus fluweel

Velours is een harige, zachte stof die je als comfortabel kunt beschouwen. Het is een gesneden variant van fluweel, waarbij de poollussen losgemaakt zijn. Hierdoor is het zachter dan fluweel. Velours werd voor het eerst in Frankrijk geproduceerd. Momenteel zijn er veel velvet woonaccessoires te vinden, denk aan kussentjes, poefjes en dergelijke. Maar inmiddels zijn er ook hele meubels uitgevoerd in dit zachte materiaal.

Ook in de Topformcollectie vindt je velours terug. Dat zie je bijvoorbeeld bij fauteuil Finn, bij uitstek een stoel waarin je je perfect even kunt terugtrekken met een dekentje en goed boek. De fauteuil heeft een mooie metalen draaipoot om het leven letterlijk even de rug toe te keren wanneer je je lievelingsboek openslaat.

Bij Topform zijn we gek op comfort en maatwerk, dus als jij een andere poot wilt, of deze stoel liever in het leer ziet, geen probleem. Ook qua kleur zijn er verschillende mogelijkheden. Ieder interieur is anders, daarom zorgen we ervoor dat jij altijd iets kunt vinden dat in jouw huis past.

Advies voor je interieur

Je bent bij een van onze Topformdealers welkom om de meubelen te bekijken en uit te proberen. We helpen je op basis van jouw verhaal graag verder met het interieur. Met een meubel van Topform haal je kwaliteit, originaliteit en design in huis.

vind een dealer

Eettafels

Eettafels die uitnodigen om aan te schuiven. Voor inspirerende werksessies en bijzondere gesprekken. Geheel naar jouw wensen samen te stellen.