modulaire bank Topform
woensdag 24 april 2019 | style

Trend: meubel als eyecatcher en zelfgemaakte decoratie

Lente! Het weer is beter geworden naar warm en zonnig, de natuur verandert en wordt kleurrijk en ons energielevel wordt hoger. Wij vinden dat best een leuk moment om de inrichting ook eens aan te passen. Wat zijn de trends op het gebied van decoratie in de woonkamer? We helpen je graag op weg. Mocht je meer advies voor je interieur willen, dan ben je uiteraard welkom om bij een van de Topformdealers binnen te lopen. Zij helpen je graag verder.

1 Meubel als statement

Topform houdt van een statement in een interieur. Het maakt je interieur persoonlijk en origineel. Afgelopen jaren werden muren vaak als eyecatcher gebruikt: een opvallende kleur, een mooie print of een art-wall waren vaak te zien. Momenteel is er een opkomst van meubels als statement. Eén opvallend meubel als eyecatcher die jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Een tip van Topform: zorg ook dat het meubel gebruiksvriendelijk en comfortabel is, zodat je deze ook echt gaat gebruiken.

Trends: velvet, ronde vormen en goud

Je kunt je inrichting ook met kleine ingrepen weer helemaal van deze tijd maken. Fluweel of velvet blijft graag gezien in het interieur van 2019. Er is een opkomst van bolvormen, en metaalkleuren zoals goud zijn ook nog niet weg te denken uit de woonkamer.

Dit hoeft niet te leiden tot een kakofonie in je inrichting. Denk aan een rustig interieur, met dat ene persoonlijke meubel, een bolvormige vaas met prachtige bloesemtakken, rustige velvet kussens op de grond en een goudkleurige fruitschaal op je bijzettafel.

Handgemaakte decoratie

Een andere trend die in opkomst is, is imperfectie. De schoonheid van imperfectie, om precies te zijn. Hierbij is te denken aan handgemaakte spullen. Denk aan handbeschilderd linnen, zelfgemaakt keramiek, enzovoort. Genoeg manieren om je eigen kunsten de ruimte te geven eigenlijk. Maak je eigen doek voor aan de muur of boetseer je eigen beeld en wees vooral niet bang om fouten te maken, want imperfectie maakt iets origineel.

Advies voor je interieur

Meer advies over inrichten nodig? Of wil je graag een meubelstuk als opvallend item in je interieur? Kom eens kijken bij een van de Topformdealers. Met opvallend design en advies helpen zij je graag verder.

vind een dealer

Eettafels

Eettafels die uitnodigen om aan te schuiven. Voor inspirerende werksessies en bijzondere gesprekken. Geheel naar jouw wensen samen te stellen.