modulaire bank Topform
woensdag 10 april 2019 | advies

Waar moet een goede eetkamerstoel aan voldoen?

Zonder dat je je het wellicht beseft, zit je vaker op de eetkamerstoel dan je denkt. De keuze voor een stoel bij je eettafel is dan ook best een belangrijke. Topform helpt je graag op weg.

Je zit natuurlijk op de eetkamerstoel wanneer je van een maaltijd gebruik maakt: ontbijt, lunch of diner. Maar veel mensen zitten er ook het nieuws te lezen in de krant of op de tablet. De eethoek wordt ook gebruikt om spelletjes aan te spelen met kinderen of vrienden. En vergeet niet de momenten dat er een buur om de hoek komt, vrienden voor de deur staan of familie langskomt. Het zijn momenten dat vaak plaats wordt op genomen die eetkamerstoelen.

Topform in de regio Nederland geeft graag wat tips voor de aanschaf van eetkamerstoelen.

  • Kijk naar de hoogte van je tafel. Een stoel die te laag is of juist te hoog ten opzichte van de tafel is heel oncomfortabel. Een te lage stoel zorgt er bijvoorbeeld voor dat je niet ontspannen kunt eten, je armen moet je dan immers te hoog houden. Bij een te hoge stoel kun je er tegenaan lopen dat je ‘m niet meer onder de tafel kan schuiven, bijvoorbeeld omdat de leuningen tegen het blad lopen.
  • Kijk naar de ruimte die je hebt. De grootte van de tafel, bepaalt ook de grootte en hoeveelheid van je stoelen. Want een eetkamerfauteuil met leuningen neemt meer plaats in dan een rank stoeltje.
  • De mate van comfort die je wenst. Ben je op zoek naar een hoge mate van comfort? Dan kun je gaan voor armleuningen. Ook qua poten zijn er meerdere opties: misschien zijn poten met wieltjes heel prettig in jouw huishouden of heb je liever een eetkamerstoel die kan draaien.
  • Ga voor het prettigste materiaal. Heb je kinderen of huisdieren, worden de stoelen intensief gebruikt, wordt er veel geknoeid? Dit kan bepalen of je voor leer of stof gaat. Al onze eetkamerstoelen zijn verkrijgbaar in verschillende stof- en leerkwaliteiten. We leggen je hier in de winkel graag meer over uit.

Kom bij Topform ook een kijkje nemen bij de eetkamerstoel Chess van Topform, dit is een eetkamerstoel waarbij comfort voorop staat. Modern, draaibaar, met of zonder wieltjes. We kunnen deze stoelen leveren met vele opties en in mooie kleuren. Kom langs bij een van onze Topform dealers om te proberen of deze eetkamerstoelen bij jou passen.

vind een dealer

Eettafels

Eettafels die uitnodigen om aan te schuiven. Voor inspirerende werksessies en bijzondere gesprekken. Geheel naar jouw wensen samen te stellen.