maandag 01 juli 2019 | style

Hoe gebruik je zwart metaal in je interieur?

Zwart metaal is niet meer weg te denken uit het interieur van tegenwoordig. Het is een kleur en een materiaal dat in veel interieurs past. Zwart metaal past bijvoorbeeld prima in een industrieel interieur, maar misstaat ook zeker niet in een botanische of vintage inrichting. Klassiek of gezellig, metaal past overal thuis.

Je ziet nu regelmatig binnendeuren van glas met zwart metaal terug in het huis, soms in combinatie met een hele wand dienend als roomdivider. Ook zwart metalen jaloezieën worden veel gebruikt in moderne interieurs.

Meubels met hout en metaal

In meubels wordt ook van metaal gebruik gemaakt. Soms zie je hele kasten van metaal, maar vaker is de combinatie met een ander materiaal, zoals hout. Topformkast Lega is een voorbeeld van zo’n combinatie. Deze design ladekast staat op een zwart metalen onderstel.

Ook het dressoir uit deze serie is een aanwinst voor je interieur. Prachtig design in verschillende kleuren met mooie functionaliteit.

De Lega collectie is volledig aan te passen op je eigen wensen. Liever geen metalen onderstel of een andere indeling van de vakken? Geen probleem want er zijn mogelijkheden genoeg. Zowel het metaal als de indeling van de vakken is in diverse Ral kleuren leverbaar. Met Topform heb je altijd design in huis dat bij jouw persoonlijkheid past.

Zitmeubels met zwart

Niet alleen kasten zijn voorzien van het trendy zwarte metaal, je ziet het vaak ook terug bij zitmeubels. Een draaistoel op een metalen poot of een bank op metalen onderstel is geen uitzondering. Design bank Morrison is een van de banken waarbij op een mooie manier gebruik is gemaakt van deze trend.

Op zoek naar tafeltjes met hout en metaal? Bij salontafel Dual kun je kiezen tussen eiken- en notenhout. Dual bestaat uit twee tafeltjes die je prachtig kunt combineren met de rest van je inrichting.

Ben je op zoek naar advies over design meubels? Pot Interieur heeft ook design van Topform in de collectie. Kom eens langs om een kijkje te nemen.

vind een dealer