modulaire bank Topform
woensdag 17 juli 2019 | style

Tips voor hout in je interieur

Hout past in heel veel interieurs. Het kan een inrichting heel botanisch maken, maar ook vintage, Scandinavisch en landelijk. Het past zelfs heel mooi in een hele klassieke of strakke inrichting. Je kunt kiezen voor een houten vloer, voor houten elementen zoals houten panelen in kasten of bijzettafels. Daarnaast kun je uiteraard kiezen voor houten accessoires zoals potten, vazen, beelden of een stapel houtblokken.

Hout vind je ook terug in de collectie van Topform. Deze collectie is verkrijgbaar onze Topformdealers. Kom gerust langs.

Hout in inrichting

Houten elementen in het interieur worden geassocieerd met warmte. Hoe kun je hout nu het beste verwerken in je inrichting? We geven graag wat tips.

  • hou het overzichtelijk. Wanneer je allerlei kleuren hout en afwerkingen met elkaar combineert, kan het geheel druk ogen. Zeker in een kleinere ruimte is dit niet aan te bevelen, wanneer je daar bijvoorbeeld al een houten vloer hebt liggen.
  • combineer met kleur. Hout is gemakkelijk te combineren met kleur. Wil je het rustig of strak houden, kies dan voor combinaties met wit of zwart. Een witte wand met een houten kast is strak en rustig, zonder dat het warmte en sfeer verliest. Durf je meer uitdaging aan, dan kun je hout ook prima combineren met kleur. Denk aan een roze muur of elementen voor een zacht ogend interieur. Of ga je toch voor die tint groen in het botanische interieur? Er zijn ook kasten waarbij kleur en hout kunnen worden gecombineerd.
  • pas de houtkleur aan op de stijl. Donkere houtkleuren passen meer in een klassiek interieur, terwijl lichte houtsoorten beter in een Scandinavisch geheel passen.

Speel met kleur en hout in 1 kast

Ben jij op zoek naar sfeer en warmte in je interieur in de vorm van hout? Wat vind je van onze kast Lega, waarbij je bepaalde panelen een uitstraling van hout kun meegeven. Zo kun je mooi spelen met kleur en hout.

Nog wat robuuster zijn de massief houten bijzettafeltjes Ceppo. Heel mooi in een botanisch of landelijke inrichting.

Kom de Topform collectie bekijken voor meer inspiratie. Uiteraard staan we ook klaar met advies. Je vindt onze dealers op meerdere plekken in het land. Een afspraak maken is ook mogelijk.

vind een dealer

Eettafels

Eettafels die uitnodigen om aan te schuiven. Voor inspirerende werksessies en bijzondere gesprekken. Geheel naar jouw wensen samen te stellen.