modulaire bank Topform
maandag 01 juli 2019 | style

Manieren en tips om een vakkenkast in te richten

De vakkenkast is nog steeds een graag geziene meubel in veel interieurs. Dat vinden wij niet zo gek, want met deze kast kun je enorm veel kanten op: van een rustige aanvulling op je interieur tot prachtige eyecatcher. Home Center Wolvega geeft graag een aantal tips voor de inrichting van een vakkenkast. Mocht je meer informatie willen, dan is het mogelijk een afspraak te maken.

Hobby in je vakkenkast

Ben je een prijswinnende ruiter of verzamel je Swarovsky kristallen? Je persoonlijke hobby kun je in een vakkenkast tentoonstellen. Werk met verschillende hoogtes om de inrichting wat extra karakter te geven. Op die manier vallen de afzonderlijke items ook meer op.

Wijn in zicht

Behalve hobby’s kun je je eigen liefhebberijen ook laten zien in een vakkenkast. Misschien ben je wel een liefhebber van aparte biersoorten of trek je graag een mooie fles wijn open. Of gaat jouw hart sneller kloppen van een eigen whisky-proeverij?

Je kunt ervoor kiezen een wijnrek in de kast te integreren. Wellicht heb je ook wel een aantal prachtige glazen die gezien mogen worden. Wanneer je andere spullen hebt die ermee te maken hebben, mogen die ook een plaatsje krijgen. Denk aan aparte onderzetters, een mooi dienblad en een bijzondere opener.

Planten in de kast

Houd je meer van planten? In een vakkenkast kun je ook veel groen kwijt. Varieer met hoge en lage planten, plaats een kom met waterplantjes en mix het geheel met exotische cactussen. Van een vakkenkast is een prachtig botanisch geheel te maken.

Vakkenkast vol schoenen

En ben je helemaal gek van mooie schoenen, wat let je om ze tentoon te stellen in een vakkenkast in de hal of slaapkamer? Zo is de kast niet alleen een eyecatcher, maar ook heel functioneel.

Boekenkast

Voor echte lezers kan een vakkenkast prima dienst doen als boekenkast. Maar je kunt ze op verschillende manieren erin zetten. Zo kun je ze bijvoorbeeld op kleur sorteren en afwisselen met attributen die bijvoorbeeld betrekking hebben op één van je favoriete boeken. Zet je ze rechtop neer of laat je ze liggen? Combinaties kunnen voor een speels effect zorgen.

Bakken of manden in vakkenkast

Natuurlijk is de kast ook in te richten met allerlei andere decoratie. Denk aan vaasjes, fotolijstjes, waxinelichthouders, kunst en vele andere spulletjes. Kies uit wat het meeste bij jou en je interieur past. Varieer met hoogtes en kleuren om tot het mooiste resultaat te komen. En gebruik je de kast liever wat functioneler om items op te ruimen, zet er dan mooie manden of bakken in.

Vakkenkast Espace van Topform is zo’n vakkenkast die je helemaal op je wensen kunt afstemmen. Niet alleen qua inrichting, je hebt ook keus uit verschillende kleuren en formaten.

Meer informatie over wandkasten of meer advies voor je interieur kun je inwinnen bij Home Center Wolvega in de regio Wolvega, Heerenveen of Meppel.

vind een dealer